Kommenter emnet

Farten i Mølby

Godt initiativ med skiltevognene ved indkørslen i Mølby fra syd og nord. Vi kan vist alle blive enige om at farten bør ned. Spørgsmålet er vel om der igen er stemning for at få etableret bump i starten af byen. Jeg bor i starten af byen og kan hver dag følge de vanvittige hastigheder, der køres ind og ud af byen med. Her hjælper fartviseren ikke - der skal en mere kontant afstraffelse til.
Peter Horsbøll Møller - Fredag 30-11-2007 18:41

Hejsa alle!
Først nu, har jeg opdaget denne side. Skønt det, at jeg har boet i byen i knap 1½ år. Det er dejligt og et emne der berører os alle.
Som beboer i den nordlige del af Mølby er jeg også ramt af den ofte ekstreme høje fart. Ikke at jeg vil gøre mig hellig. Jeg har prøvet at få én fartbøde i mit liv.
Som tilflytter blev jeg hurtigt opmærksom på, at jeg altid var nødt til at bakke ind for at sikre min udkørsel når jeg skulle afsted igen.
Det har jeg lært at leve med, men mine mange kunder har det svært. Ofte må jeg stå ude ved vejen for at dirigere dem ud.
Jeg er ikke umiddelbart tilhænger af bump. Jeg er, som ved mange andre steder i loven, tilhænger af højere straffe incl. højere bøder. Klippekortet har gjort godt, men der skal yderligere tiltag til for at ændre den høje fart på strækninger ved småbyerne.
Hvem har ikke prøvet at køre ind i en by og i det byskiltet passeres bliver man ´klar over at hastigheden er for høj. Ved mig følger der så en opbremsning til med fare for at bagvedkørende drøner op i bagenden.
En idé er kommet over mig. Hvis nu byskiltene blev flyttet ca. 50 m. længere ud, måske mere, blev der plads til at tage hastigheden af. måske skal der være 2 skilte ved indkørsel til landsby hvor strækningen er fin og lige som i Mølby.
Og ja.... Vi ved det jo egentlig godt at det er galt, men opdager det ikke lige.
Jeg er af den overbevisning, at det vil hjælpe mig. Hvad med dig???
Med venlig hilsen
Hundefrisøren
Nini Schultz, DF
Tovskovvej 40, Mølby
www.ninischultz.dk

Nini Schultz - Søndag 30-08-2009 12:46

ALLERSIDSTE mht Anonym.. Prøv at sende dine beklagelser til en lokalAVIS.. DER OPTAGES A N O N Y M E INDLÆG IKKE..

Smutter igen -for denne debat kører i ring.. baj baj.. Torben på Damvej

Torben Hasselbalch - Fredag 18-01-2008 05:30

det blir jo nok svært at have et debat forum uden at folk kan være anonyme,det er jo noget hver enkelt må gøre op med sig selv.foreningen kan jo bare skrive at vil modtage indlæg uden at der er navn opgivet.lige et spørgsmål.hvad skal webmaster med folks email adresse.
Svar fra webmaster: E-mail adressen offentliggøres ikke, men anvendes, hvis underlødige indlæg fjernes fra debatten. I så tilfælde får skribenten en mail fra web-masteren.

anonym - Søndag 13-01-2008 19:13

Det er jo dejligt at se, at der p.g.a. farten i byen kommer en debat i gang. Skiltene har jo så gjort deres virkning med eller uden fejl.
Muderkastning er der ingen som kommer nogen steder med, alle initativer som er til gavn for byen er jo positive. Om det er landsbyforeningen som skal tage sig af sådan nogle ting kan jo så diskuteres, men vi har da heldigvis ytringsfrihed her i landet, hvor alle har ret til at komme med deres input.
Så lad os nu holde en god tone her og i byen. Det gode naboskab er jo guld værd, det er jo dejligt at kunne gå en tur gennem byen og hilse pænt på dem som man møder på sin vej.
Hilsen Hans

Hans Schönemann Jensen - Søndag 13-01-2008 17:03

Først vil jeg gerne sige at jeg syntes også det er godt at Dannebrog har lavet dette her i mølby folk køre alt for stærkt.Men er det ikke farten det handler om og ikke haver,og hunde lorter.Men jeg forstår ikke at folk ikke vil give sig til kende når de brokker sig,jeg nyder når de kommer hjem og tuder i hornet.Er i pivet? eller hvad? du gør det godt Dennis.Ellers skal vi tilbage til vores humbler igen.Jeg syntes også at Erik schmidt skal til at stoppe.
Hilsen Anette Hansen Tovskovvej 33 1th

Anette Hansen - Lørdag 12-01-2008 21:47

opfør dig ordenligt Erik schmidt
anonym - Fredag 11-01-2008 18:22

prøv og hør her skal vi ikke bare blive enige om at den her debat handler om farten og ikke om stavefejl.
jeg sys det var flot gjort af dannebrog sys det godt de tager hensyn til byens bogere. Og vis man ikke har noget posativ at sige sys jeg ikke man skulle sige noget Dannebrog har kun gjort det med en god mening ikke for at få fjender eller få reklame eller fornærme folk. sys lige i skulle feje for sin egen dør først

Anon - Torsdag 10-01-2008 23:52

Jeg synes at det er for dårligt at nogen ikke vil være ved sit navn.. Anonyme indlæg burde slet ikke komme på i et DEBATFORUM.. Ud med mig igen.
Mvh Torben på Damvej.

Torben Hasselbalch - Torsdag 10-01-2008 22:17

FartBUMP.. Da jeg kørte som TAXAchauffør i Stor-København, lavede man bump i et stort villakvarter. Resultat : Busselskabet HT sagde, at blev de bump ikke fjernet, måtte hele det store villakvarter undvære bus.. Det så kommunen stort på. Dermed forsvandt enhver mulighed for offentlig transport der.. Sæføli´ en fordel for taxaerne. Men det er ikke alle,som synes det er sjovt at ofre 100.- for at komme ud og handle (før nøjedes man med 20.- IALT). Så trafikbegrænsende foranstaltninger af den slags VIRKER IKKE.. Jeg forstår ikke at nogen vil være anonym.. Det fremmer ikke komunikationen TVÆRTOM.. Kontakt Kommunen og Politiet evt Lokal aviserne..
Mvh Torben på Damvej.. (og lad så cirkus være i fred. De var trods alt de første til at vise flaget med de skilte)

Torben Hasselbalch - Torsdag 10-01-2008 22:05

Jeg giver Charlotte Holm ret, hold jer til emnet og så lad dog for f..... være med at være anonym men stå frem med jeres navn.
Hans Peter Jensen - Torsdag 10-01-2008 18:45

Det er noget af nogle sure opstød og personlige angreb, der kommer frem her. Latterligt.... var min første tanke og enormt ærgerligt for denne gode hjemmeside.
Hold jer til emnet om farten, som denne debat vedrører.
Cirkus Dannebrog har forsøgt at hjælpe med et godt initiativ, der desværre ikke virker efter hensigten som håbet og ønsket.
Charlotte har opfordret til at deltage i debatten ved Landsbyforeningens generalforsamling den 28. februar kl. 19.30 i OSA. Her har du muligheden og tiden til at forberede dig med masser af løsningsforslag. Ud fra debatten her, bør der være mange interesserede deltagere til denne aften.
Jeg har selv forsøgt at ændre på tingene for ca. 15 år siden. Desværre er det heller ikke lykkedes med farten men fik ændret på skolebussens holdeplads, så børnene ikke skulle krydse vejen. Dengang var det Amtet, der skulle inddrages, da det er en trafikfarlig amtsvej.
Hvordan tingene hænger sammen nu - i disse kommune sammenlægnings tider - ved jeg ikke.
Ønsker Jer god vind med halv fart og hold fast i emnet, så når I længst.

Mvh. Helle Lorenzen - Torsdag 10-01-2008 18:16

Hvad er det for en idiot der ikke kender forskel på et tivoli og et cirkus. Måske skulle vedkommende undersøge forskellen på nettet.
ANONYM - Torsdag 10-01-2008 14:59

Hvad i alverden har det nu med fart at gøre om husene er frisket op eller ej?
Det er vel et frit land hvor man må stille sine ting og gøre som man vil. Ejendomretten er ukrænkelig også i Mølby.
Hvad er da det for nogen mennesker der sviner Dannebrog til for at prøve og gøre noget ved den høje fart gennem byen.

anonym - Torsdag 10-01-2008 14:29

hva med at ta de latterlige skilte ned for de gør jo hverken fra eller til.sådan noget virker sgu ikke for så var der sikkert nogen over hele landet.imine og sikkert mange andres øjne er det bare en plat måde at tivoli dannebrog skal gøre reklame for sig selv på.fjern dem og diskuter det der er vigtigt nemlig hvordan man kan få lavet nogle tiltag der virker for at få farten ned. dejligt at den skide campingvogn er blevet fjernet,det ser sgu helt pænt ud,nu mangler der bare at husene fra møllen til og med kroen blir frisket op.
anonym - Torsdag 10-01-2008 13:45

Der er bare lang tid til den 28. februar. Kan generalforsamlingen flyttes?
Anonym - Torsdag 10-01-2008 13:13

Inden denne streng kører helt ud på et sidespor, så synes jeg at de involverede parter - som gerne vil have farten ned (det var dét emne der startede op...!) - skal møde op på Landsbyforeningens generalforsamling den 28. februar kl. 19.30 i OSA og debattere emnet. Det må være hér at man skal snakke om en løsning og man må også gerne selv komme med løsningsforslag.
Charlotte Holm - Torsdag 10-01-2008 09:52

Puha, hvor er der gang i debatten. Dannebrog har måske opført sig lidt som konger over byen, men man må sige at de har taget kritikken til sig, og det synes jeg at man skal tage hatten af for. Der blev skrevet om campingvognen i går, og i går blev de fjernet. Det skal I have tak for ved Dannebrog. Det pyntede en hel del, og man kan komme forbi på fortovet, og en sporgskole. STOP nu. Os der har børn nyder godt af at kunne få lov til at komme ind og se dyrerne. Et tiltag fra Dannebrogs side kunne være at holde åbent hus i staldene, eller lave andre begivenheder for byens borgere for at vi kunne få et bedre kendskab til "medlemmerne" af Dannebrog. Men tilbage til det som det handler om, så synes jeg at der skal indkaldes til møde i Landsbyforeningen snarest, så hvis der er nogen fra Landsbyforeningen som ser med her i debatten, er I så ikke søde at sætte noget i gang, for her bliver det da kun til mudderkastning efter hinanden. Vi skulle jo også gerne om et års tid kunne hilse på hinanden på gaden... Så lad os nu holde os til farten.
Anonym - Torsdag 10-01-2008 09:25

Det kan godt være det ikke er rigtig skrevet, men det er da godt nok at der er nogen der vil prøve og gøre noget ved farten igennem byen. Og alle kan vel lave stavefejl engang imellem. Og med hensyn til deres navn så kan jeg slet ikke se hvor det høre hjemme i den har debat.
diana - Torsdag 10-01-2008 06:37

Hej.lige for at præcisere stave måden på skiltene. der skal ikke acceptere men accepter og det hedder borgere og ikke borger.hva indebærer det at cirkus dannebrog har udnænvt sig selv til danmarks national cirkus.hvilken instans har udnænvt dem til at være det.det kunne være sjovt at høre.Go ide med nogle fart chikaner i byen.det må være noget kommunen må kunne hjælpe at få sat gang i.Måske man skulle henvende sig til lokale politikkere om hjælp.Go debat.
anonym - Torsdag 10-01-2008 00:16

Jeg synes det er mærkeligt lige pludselig og snakke om at de ikke må hedde Dannebrog for det har de heddet siden 1880 og hvis de ikke måtte hedde det var der nok nogen som havde gjort dem opmærksomme på det. Og med hensyn til den stavefejl så tror jeg godt folk ved hvad der menes med det. Og som dennis siger er de folk lige som alle os andre så i kan da ta ned og snakke med ham.
diana - Onsdag 09-01-2008 22:17

Hvad lukker kroen? hvornår? Hvis det var ulovligt at bruge Dannebrog tror du så de må hedde cirkus Dannebrog?
anonym - Onsdag 09-01-2008 21:37

Hej...jeg synes, at debatten er ved at tage en underlig drejning. Hvad er der galt med Eriks have? Den er da fin! Men...Det der Dannebrog...hvem har været artikekt og sproglærer for disse personager? Fint med skiltning...men, billisterne har jo ingen chance for at forstå hvad der menes med teksten. Kunne man oprette en sprogskole i det kommende nedlagt lokaler på Mølby Kro? En anden ting undrer mig er, at Cirkus Dannebrog må anvende ordet "Dannebrog"? Jeg har efter personlig research hos Indenrigsministeriet fundet ud af, at ordet ikke må bruges i kommerciel henseende.
Johannes Abrahamsen - Onsdag 09-01-2008 21:23

Hej
Vi synstes det er flot at der gøres opmærksom på det med farten
fra cirkus Danneborg .Vi er da stolte af at der et cirkus her i byen til glæde for børnene .
Farten skal der gøres noget ved , man kunne jo stille en varevogn som holder i siden som politi gør ved fartkontrol så vil farten nok falde noget så det mærkes Gå til avisen JV og Tv-Syd og forklare problemet det kunne jo også tages op til generalforsamling om man skulle prøve at sætte nogle personer ned til at gøre noget ved det emne
Jeg køre selv i Mølby hver dag og mange gang ryster jeg på hovedet af folk som køre for stærkt

anonym - Onsdag 09-01-2008 19:53

Nu er det vidst min tur på cirkus Dannebrogs vegne, at prøve på at forsvare Dannebrog.
Først vil jeg takke alle dem, som har givet os medhold.
Vi satte skiltene op, på egen regning, her i Mølby fordi farten er alt for høj, ikke fordi vi ville træde nogen over tæerne.
Stavefejl kan rettes, men hvis en person eller andet, bliver kørt ned, fordi bremselængden er for stor, kan man ikke så let rette. Anonym 02-01-08

Hvis andre af byens borgere/ firmaer, ville være med til at sætte skilte, eller noget andet op, hvorfor har i så ikke gjort det? Træd frem, vi kunne måske være sammen om at betale de humpler eller blomsterkasser, som skal til, for at få farten ned. Vi skal nok feje foran vores egen dør, før vi er efter andre. Hvem er de andre? Anonym 03-01-08

Erik hvad er du, hvem er du? Hvor mange år skal man bo i byen, før man kan sige, at man kommer fra Mølby? Hvis du mener at vi kører og parkerer, som om vi ejer hele byen, hvorfor kommer du så ikke bare forbi, og fortæller hvad som generer dig. Hvorfor kalde det for lort? Lort det er noget ulækkert man kan komme til at træde på. Har du nogensinde prøvet det puha, det er ikke sjovt.
Erik – 04-01-08

En spøgelsesby, bliver det ikke på grund af et par tomme bygninger, som cirkus Dannebrog købte i 1989 Tovskovvej 27 - 29 og Slotsvej 1 - 3. som vi købte 2004. Men hvis ingen nye borgere for lov at komme til byen, kan den hurtigt blive til en spøgelsesby. Anonym 06-01-08

Den campingvogn som står udfor Tovskovvej 29, måske står den lige langt nok ude på fortovet, det kan rettes ved at man enten flytter den helt, eller skubber den lidt ind mod huset. Angående den lille terrier, den må selvfølgelig ikke jagte folk, men hvorfor skrive om det hvis man kan tale om det. Agnete som bor i huset, bider ikke. Anonym 07-01-08

Cirkus Dannebrog har henvendt sig til skiltemaleren, som havde byttet lidt rundt på talemåden, det bliver rettet. Men jeg håber vi alle, om man må kalde sig for Mølby borger eller ikke, har forstået meningen med skiltene. Har du aldrig selv været en klovn? Det er faktisk sværere end du tror. Anonym 08-01-08

Mit navn er Dennis Enoch, ring eller kom forbi hvis nogen er utilfreds. Mob. 20994522
Når jeg kører ud af de danske landeveje, hilser jeg på alle med et smil, også dem jeg ikke kender, hvorfor være fjender når man kan være venner.
Jeg håber i det nye år, vi kommer lidt tættere på hinanden, og at vi for løst de problemer der kommer hen af vejen. Vi er alle ens om man kommer fra et cirkus eller andet.
Dennis Enoch 09-01-08

Dennis Enoch - Onsdag 09-01-2008 12:11

Se nu er vi ved a have fat i noget af det rigtige.. Jeg syntes bestemt også vi skal have noget op igen der nedsætter farten igennem byen. folk kører alt for stærkt. Jeg har 2 børn der krydser vejen for at komme med bussen og jeg er bestemt ikke glad for det. jeg kunne godt frygte at det en skønne dag går galt. håber så bare ikke det er nogle børn det går ud over...
Helt sikkert godt tænkt af Dannebrog. Om ikke andet så har det fået de fleste op af stolene og vi er nu begyndt at tænke på om vi kan få gjordt noget ved det her problem...
Godt gjordt Dannebrog.

anonym - Onsdag 09-01-2008 06:30

Jeg synes det ville være oplagt at lade Landsbyforeningen tage problemet op med kommunen.
Personligt ville jeg ikke have noget i mod at få bumpene tilbage, evt. blot i enderne af byen. Det er vel også her at farten er højest.
Alternativt bør der etableres andre former for chikaner, så bilisterne tvinges til at sætte hastighed ned. Det kunne f.eks. være indsnævringer af vejen eller heller midt på vejen, så man skal "undvige" og dermed nedsætte hastigheden.
Andre forslag?

Peter Horsbøll Møller - Tirsdag 08-01-2008 14:22

Ja det er vist ved at tage en forkert drejning med denne debat. vi synes jo alle her i byen at der generelt bliver kørt for stærkt gennem byen, og det er da et problem som bør tages op af landsbyforeningen, men for at kunne gøre noget ved sagen, er det nødvendig med helt konkrete forslag til hvad der skal gøres for at nedsætte farten. Man har jo haft bummene, men det tog husene skade af, så er det jo ikke det der skal til. Men hvad skal der til. det er nok et problem som skal forelægges kommunen igen. Byen er delt i to og om morgenen ser man børnene krydse vejen. De har deres fine gule veste på med reflekser på, men folk der ikke bor her i byen drøner jo bare afsted, og jeg frygter personligt at det går galt en dag forbillister nu til dage laver alt mulig andet end at holde øjnene på vejen. De næste par år har vi mange børn der skal i skole i byen og størtesedelen skal krydse vejen for at kommen med bussen til skole eller hjem fra skole. så ja det er noget vi skal have gjort noget ved. Men hvor starter vi. Underskriftsindsamling til kommunen når der skal holdes en Hyggelig havefest i maj måned. vi skal også tænke på vores dejlige børnehave Brumbassen i Oksenvad. Det sker jo også at de er på gåben til Mølby, og de skal jo også gerne føle sig sikre når de er afsted. Så jeg synes det er et stort problem med farten. Og hvis vi nu alle hver især, om det er Dannebrog eller ej gjorde en indsats for at det ser ordentlig ud i Mølby, så ville det hele være meget sjovere. vi skulle gerne kunne hilse på hinanden på gaden. PS: hundelortene det er bare for meget. de skal væk.............
Anonym - Tirsdag 08-01-2008 10:38

Det er da imponerende at se hvad denne debat den handler om, jeg troede ærlig talt umildbart det var farten, men nu er det alt fra ulovlig parkering- hvilket jeg ikke kan få til at hænge sammen med fart? Men i Mølby er der nogen der ikke kender forskel. Så hundelorte og en lille hund der løber som alle åbenbart ved hvor hører til og snakker om. Ærlig talt så sig det dog til vedkommende i stedet for at bruge den her alvorlige debat til det.For ikke at nævne om hvordan folk holder deres haver, det er da en privat sag. men misundelse er en grim ting og jeg synes da at i bør lade den her debat handle om det der begyndte den og så kan i jo lave forskellige debatter om hunde, hundelorte og haver. det tror jeg da at i er velkomne til. Bare en tanke fra en betænkelig tilflytter.
anonym - Tirsdag 08-01-2008 00:00

der er stadig stavefejl på skiltene,hva med om de blev rettet eller giv klovnen der har skrevet dem hans skole penge tilbage.
anonym - Mandag 07-01-2008 23:27

jeg synes vi skal respekter cirkus folkenden det er da stort gjort af dem at sætte skilt op om farten fordi tænk på der går børn rundt og folk har en høj hastighed igennem byen. og Erik du skal ikke tro du er noget selv prøv og kig i din egen have. men Cirkus Dannebrog rocks:
anonym - Mandag 07-01-2008 20:07

Spøgelsesby. Måske det var bedre, end at der holder biler og campingvogne parkeret på hele fortovet, og man har en hund hængende i benet hver gang man er ude at gå tur. Jeg tænker også på alle dem der har børn i byen. De bliver nærmest henvist til vejen og andre tør ikke gå forbi pga. den lille gale terrier. Men et er, der bliver kørt for stærkt i byen og det skal der gøres noget ved. Der er også et lille gult hus på Tovskovvej, man kunne også henvede sig der og bede dem om at køre ordentligt, det var jo da en start, men er det noget Landsbyforeningen skulle gå videre med. Her tænker jeg også på, om der vi skulle have fat i kommunen om evt. ændringer i byen ??. Nu når vi er i gang. De folk der har hunde, er de ikke søde og have dem i snor, eller hold dem inde, og ikke mindst samle deres efterladenskaber op, når I går tur med dem. Det er så ulækkert at gå tur i byen, man kan næsten ikke tage et skirdt uden at vade rundt i en hundelort...
anonym - Mandag 07-01-2008 13:32

Jeg synes, det er et super godt initiativ at Cirkus Dannebrog har valgt at gøre opmærkom på at farten gennem Mølby er for høj. Tænk på dem der har børn, hunde m.m. langs Tovskovvej.
Det er bare så ærgeligt, at der er nogen der så straks finder en masse at udsætte om Dannebrog, som åbenbart er de eneste der tør tage initiativ til noget. Det er folk jo desværre ikke gode til her. Det er som med vejret alle snakker om det men ingen gør noget. Jeg tror at vi skal være glade for at Dannebrog har valgt at have deres vinterkvarter her ellers havde vi bare haft en masse tomme bygninger og været en rigtig spøgelsesby.

Anonym - Søndag 06-01-2008 22:08

Det sgu rigtigt nok at de cirkus folk kører og parkerer som om de ejer hele byen.jeg er sgu træt at se deres lort parkeret over hele byen.vis lidt hensyn til byens borgere,det er vores by.
erik - Fredag 04-01-2008 23:34

Det er helt fint med skiltene, men det var måske noget man skulle have drøftet med byens borgere, måske der var andre firmaer m.m. der gerne ville have været med til det. Og så ikke for at være efter Dannebrog, men det er ikke altid at jeres biler kører efter loven, og de holder heller ikke altid lige hensigtsmæssigt parkeret i byen. Så man skal lige feje for ain egen dør, indenman er efter andre...
anonym - Torsdag 03-01-2008 15:25

der er stavefejl på skiltene,det ser ikke smart ud.
anonym - Onsdag 02-01-2008 21:32

Tilbage til debat emne oversigt