Kæmper for børnene
Budstikken 19. november 2003

Vojens: Borgerne i Oksenvad
har sat sig for at slås for
deres børnehave...Tekst og foto: Peter Rasmussen

Troldehytten2003Budstikken1.jpg (24949 bytes)
Troldehytten2003Budstikken2.jpg (18896 bytes)
Endnu hygger ungerne sig i Troldehytten -
men kan de også gøre det i fremtiden?


LUKNING


Oksenvad: Det ligger meget kraftigt i kortene i den plan for børne- og ungdomsområdet, som Vojens kommune arbejder med i denne tid, at én af de tre børnehaver i Sommersted-Oksenvad skal lade livet.
Borgerne i Oksenvad er meget opsatte på, at det ikke bliver deres børnehave - Troldehytten - som bliver taber i "Sorteper" spillet.
- Det er da tåbeligt, at nedlægge den børnehave i kommunen, som råder over de bedste faciliteter og de bedste udbygningsmuligheder, mener Ejgil Wind og Børge Jensen. På vegne af Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn og alle de lokale foreninger har de sammenfattet en lang række gode argumenter for, at netop Troldehytten skal bevares og meget gerne udbygges.
- Netop den flytning af skoleelever, som er en konsekvens af strukturdebatten i Vojens kommune, betyder at bygningen i Oksenvad tilbyder en lang række meget fine lokaler. Og lige uden for bygningen findes en 1.700 kvadratmeter stor naturlegeplads, som bestyrelsen for Troldehytten sammen med forældrene har etableret. Dette med støtte fra blandt andet Landsbyforeningen, fortæller de to.
På Oksenvads hjemmeside - www.oksenvad.dk - kan man læse de mange indlæg fra lokale, som bakker kampen for Troldehytten op.
Man kan også læse landsbyens officielle høringssvar til Vojens kommune.

Tilbage til forside