Oksenvad går til kamp for børnehaven
JydskeVestkysten 14. november 2003

PROTEST: Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn går til forsvar for børnehaven og har startet debat om Troldehyttens fremtid på foreningens hjemmeside.

Af Ole Sørensen

OKSENVAD: Hvorfor skulle man dog lukke den børnehave i kommunen, som råder over de bedste faciliteter og de største udbygningsmuligheder?

Det er formanden for Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn, Børge Jensen, der stiller spørgsmålet - for her vil man ikke bare give op uden kamp og lade politikerne lukke børnehaven - den sidste institution i Oksenvad.

Men foreløbig er det argumenterne om børnenes tarv, Børge Jensen vil bringe ind i debatten:

- Det er jo nogle fantastiske udenomsarealer med store træer, og så er der gymnastiksalen, som de kan bruge om vinteren. Og til det, som Rita Juhl siger om, at det ligger på første sal: Der er kun fire eller fem trin op, og der er ingen handicappede børn, siger han med adresse til formanden for undervisnings- og socialudvalget.


Til avisen ville Rita Juhl forleden ikke sige, hvilke af de tre børnehaver i Sommersted-området, hun ville lukke - kun at Troldehytten i Oksenvad var den eneste af institutionerne, der lå på første sal.
I denne tid, hvor landsbypolitik er sat på dagsordenen, har Børge Jensen selvfølgelig også nogle lokalpolitiske synspunkter, han skal have luftet. Situationen er den, at der skal lukkes en af de tre institutioner blandt den ene i Oksenvad og de to i Sommersted.

Skolen i centrum
- Skolen er centrum for en lang række foreninger, og en institution på stedet er med til at opretholde det sociale liv på stedet. Pædagoger arbejder dér, og forældre færdes dagligt i børnehaven, siger Børge Jensen, der også tørt konstaterer, at byens huse heller ikke bliver mere værd, hvis ikke der er en institution.

Det lykkedes ikke i går at få en kommentar fra Rita Juhl til de fire-fem trin, men hun har tidligere sagt, at politikerne i undervisnings- og socialudvalget på det førstkommende møde vil have deres indstilling klar til, hvilken af de tre børnehaver de vil indstille til lukning.

Under alle omstændigheder har Landsbyforeningen indledt en større debat om børnehavens fremtid på byens hjemmeside. Den kan findes på www.oksenvad.dk.

Tilbage til forside